Грибний настрій

розміщено в: Без категорії | 0

Ходив вчора по гриби. Виділив собі чітко годину часу і визначив мету «взяти хоча б три гриба». Взяв п’ять.

Сьогодні також ходив по гриби, у ті ж місця. Враховуючи вчорайше, якихось очікувань взагалі не було. Був стовідсотково готовий до нульового результату. Йшов просто вдихнути, відчути ліс. Взяв п’ять кіля грибів.

Оте сьогоднійше я називаю «грибний настрій». Коли результат не має значення. Лише процес. У нашому achievement oriented  суспільстві важко жити на такій хвилі. Постійно збиваєшся. Постійно забуваєш, що результатом будь-якого життя буде кінець. Але ж ніхто не поспішає досягнути цього очевидного результату, правда? Якраз навпаки. А результатом споживання їжі будуть освоєні кілокалорії. Та все ж ми намагаємося подовше потримати шматочок шоколаду на язиці. Розтягуючи задоволення відтягнути власне момент досягнення результату. Нонсенс, нє? І теде, і тепе.

Як на мене, не варто запарюватись результатом. Він завжди буде, як неминучий фінал будь-якого дійства. Він буде і все, це не залежить від нас. Крапка. У своєму чорно-білому світі ми звикли ділити наші результати на позитивні і негативні. Позитивні – це ті, які викликають викид допамінів-ендорфінів та лоскочуть наші центри насолоди. Прикольно. А негативні не лоскочуть. Вони ведуть до накопичення досвіду. Роблять нас сильнішими і допомагають у майбутньому частіше стимулювати викиди допамінів-ендорфінів. Теж прикольно.

До дупи результат, грибний настрій форевер

.

Залишити відповідь